tiistai 22. marraskuuta 2011

Maanantai 15.11.2011 Kuuman viikonlopun jälkeen…


Huh huh hellettä, koko viikonlopun jatkui yli +40 asteen ilmat ja ulkona olo ei ole mikään nautinto. Perjantaina onneksi päästiin viilentymään Orion hotellin uima-altaalla ja lauantaina hoidettiin Malelanessa shoppailu ilmastoiduissa kaupoissa. Ollaan kyllä taidettu ylittää toi Matsamon raja-asema muutaman kerran, kun tullimiehetkin jo muistaa meidät. ”Oh, you two are always walking and live in Ngonini.” Matsamon combi pysäkinkin kuljettajat tietää mihin combiin halutaan ja neuvovat meidät huutelemalla seuraavaksi lähtevään combiin ennen kuin edes ehditään kysyä neuvoa :D Tuo lauantain reissu taisi kyllä olla viimeinen Matsamon rajan ylitys. seuraavaksi mennään varmaan Etelä-Afrikan puolelle vasta 5.12 kun olemme varanneet lennot Kapkaupunkiin!

Lauantai-iltana ilman hieman viilettyä pidimme sitten pikkujoulut Gesan kanssa. Leivoimme brownieta, keksejä ja uuniomenoita, kuuntelimme joululauluja ja katsoimme elokuvaa kuistilla. Oli hauskaa juhlia, mutta hieman omituista ajatella joulun lähestyvän kun täällä on kesäsäät parhaimmillaan (tai oikeastaan pahimmillaan).

Sunnuntaina Gesa sitten voi todella huonosti. Liika aurinko aiheutti auringon pistoksen ja hän vietti koko päivän sängyssä. Minä tein paperi hommia (tappelin excel ohjelman kanssa) ja valmistelin juttuja huomenna olevaa preschool opettajien koulutuspäivää varten.

Tänäänkin Gesa pysyi vielä kotona lepäämässä kun minä menin töihin. Lapset olivat innoissaan nähdessään minut pitkän tauon jälkeen ja halusivat vain istuskella sylissä ja kertoa tarinoitaan (siswatiksi…) Aloitimme harjoittelemaan päätösjuhlaa varten perinteisiä heimotansseja. Oli hauskaa nähdä kun pikku tytöt ja pojat lauloivat, taputtivat ja tanssivat samalla tavalla kuin olimme aikaisemmin nähneet perinne kylässä. Päätösjuhla on 3.12 ja silloin päättyy myös minun harjoitteluni, joten enää ei ole montaakaan päivää jäljellä. On mukavaa, että pystytään vielä osallistumaan juhlaan niin saadaan kunnon loppu meidän työllemme täällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti