perjantai 11. marraskuuta 2011

Sunnuntai 6.11.2011 Viikonloppu Kryger Park:issa safarilla


Viime viikolla olen ollut hieman laiska kirjoittamaan blogia, mutta lupaan yrittää taas skarpata :) Nyt ainakin saatte päivityksen viikonlopun tapahtumista, sillä tämä viikonloppu oli yksi parhaimmista ikinä! Pääsin nimittäin Gesan ja tämän sukulaisten kanssa Etelä-Afrikkaan Kryger luonnonpuistoon safarille. Ehdottomasti elämys, jota suosittelen kaikille ja jota en tule koskaan unohtamaan.

Kryger Park on suunnilleen Sveitsin kokoinen luonnonsuojelualue, jonne pääsee sisäänpääsy maksulla ajelemaan ja katselemaan villieläimiä. Puisto ei itse asiassa ole kovinkaan kaukana Vusumnotfosta. Rajan yli ja parisen kymmentä kilometriä niin pääsee sisään Malelane portista. Lähdimme matkaan perjantai-iltana töiden jälkeen ja saavuimme puistoon neljän jälkeen, joten ehdimme ennen pimeää ajalle hieman ympäriinsä. Näimme mm. kilpikonnan, kirahvin ja jättimäisen puhvelin luurangon ennen kuin suunnistimme ensimmäiseen leiriin yöksi. Ensimmäisen yön yövyimme Berg en dal nimisessä leirissä pienissä majoissa. Grillasimme hieman illallista ja menimme ajoissa nukkumaan jotta jaksaisimme nousta seuraavan aamuna aikaisin.

Lauantaina herätyskello soi puoli viideltä ja viideltä ajoimme ulos leiristä muutaman tunnin aamuajelulle. Kolmen tunnin kiertelyn aikana näimme lukuisia impaloita, monta sarvikuonoa, norsuperheen, hyeenan, tällä kertaa elävän puhvelin ja paljon lintuja. Kahdeksan jälkeen palasimme leiriin pakkaamaan ja syömään aamiaista ennen kuin palautimme avaimet ja aloitimme koko päivän kestävän kiertelyn.

Päivä oli hiostavan kuuma, mutta maisemat ja eläimet olivat uskomattoman kauniita. Näimme mm. kirahvi ryhmän, joka rakasti poseerata meille ja ojennella kaulojaan. Norsu ryhmän, jolla oli joukossaan aivan pieni vauva norsu. Ja paljon lisää sarvikuonoja, erilaisia antilooppeja, villisikoja, lintuja, apinoita, seeproja ja liskoja. Eläinten juomapaikoilla näimme virtahepoja ja krokotiileja. Söimme lounasta autossa, joten pystyimme jatkamaan ajelua ympäriinsä koko päivän! Yritimme silmä tarkkana etsiä leijonia ja lopulta tarkkaavaisuus palkittiin. Näimme komean uros leijonan juoksevan joen vieressä ja katoavan pitkään heinikkoon!

Täällä puhutaan Big Five (isosta viisikosta), jotka ovat Kryger Park:in johtavat eläimet. Niihin kuuluu sarvikuono, puhveli, norsu, leijona ja leopardi. Lauantai päivän aikana ehdimme siis bongata neljä näistä viidestä. Leopardi vain jäi puuttumaan ja Gesan eno sanoi että leopardin näkemiseen vaaditaankin usein hyvää onnea. Illan hämärtyessä majoituimme Skukuza leiriin pieniin mökkeihin. Tavarat purettuamme söimme illallista, kävimme suihkussa ja painuimme suoraa päätä nukkumaan, jotta jaksaisimme taas nousta sunnuntaina kukonlaulun aikaan.

Hieman viiden jälkeen sunnuntaina olimme taas ulkona leiristä ja valmiina bongaamaan eläimiä. Päivä oli pilvinen ja viileämpi, joten autossa istuminen tuntui mukavalta. Ajelimme taas muutaman tunnin aamuajelun, palasimme leiriin aamiaiselle, pakkasimme tavarat ja lähdimme takaisin kiertelemään. Näimme taas vaikka kuinka paljon eläimiä. Eräällä pienellä hiekkatiellä jättimäinen elefantti kyllästyi meihin ja alkoi uhkaavasti lähestyä. Siinä sitten peruuttelimme autolla pakoon ja norsu seurasi meitä kunnes olimme takaisin yhdellä pääteistä.

Puolen päivän tienoilla näimme sitten suuren auto rykelmän ja tiesimme, että tien vieressä täytyi olla jokin eksoottinen eläin. Ja arvatkaa mitä näimme? Leopardin! Siellä se tyynesti makaili puun oksalla, kun ihmiset ottivat siitä valokuvia autoistaan. Leopardi oli kyllä todella kaunis eläin, turkki on ihmeellinen pilkkuineen ja sen naama on kaunis! Onnistuimme siis lopultakin bongaamaan koko Big Five porukan! Eikä leopardien bongailu siihen jäänyt. Muutaman tunnin jälkeen näimme taas ison auto joukon ja ajettuamme lähemmäksi näimme toisen leopardin makailevan kukkulan päällä! Gesan eno totesi meillä olevan aivan ihmeellisen hyvä tuuri, sillä välttämättä muutaman päivän safarilla ei näe yhtään kissaeläintä, saati sitten kahta leopardia. Mutta ei kahta ilman kolmatta, piakkoin pysäköimme yhden auton viereen ja auton kuljettaja osoitteli pusikkoa ja sanoi nähneensä leopardin juoksevan sinne. Bongailimme pitkään ja hartaasti ja suurin osa autoista luovutti, mutta viimein jokin liikahti pusikossa ja näimme päivän kolmannen leopardin. Tämä ei jäänyt poseeraamaan meille, vaan juoksi pusikoiden takana ja pian katosi kokonaan näkyvistä.

Safari oli kyllä upea kokemus ja jää ikuisesti sydämeeni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti