maanantai 28. marraskuuta 2011

Sunnuntai 27.11.2011 Ratsastamassa ja hyväntekeväisyys huutokaupassa


Taas vierähti viikonloppu ja ensi viikonloppuna onkin muutto Vusumnotfosta edessä. Tällä viikolla lähdettiin jo torstaina Mbabaneen, jotta ehtisin perjantaina tapaamiseen paikallisen diakin yhteyshenkilön kanssa.

Perjantai aamuna lähdettiin Gesan kanssa Mbabanen keskustaan. Teetettiin mm. valokuvia meidän preschool:in opettajalle muistoksi ja ostettiin Kathylle lahjaksi viinipullo. Syötiin lounasta kivassa keskustan kahvilassa ja sitten lähdinkin paikallisen yhteyshenkilön kyydillä Manziniin opiskelijoiden tapaamiseen. Pakko sanoa, että nämä tapaamiset eivät ole olleet kovinkaan hyödyllisiä. Niissä ei pääse edes kuulemaan toisten opiskelijoiden kokemuksista, joten taas tuntui hieman turhalta reissulta. No eipä noita onneksi ollut kuin kaksi kertaa tänä aikana :) Perjantai-iltana sitten kokkailtiin Gesan kanssa, katseltiin leffaa ja rentouduttiin.

Lauantaina lähdettiin Mlilwanen luonnonsuojelualueelle ratsastamaan. Ihan kommelluksilta ei vältytty, kun perille päästyämme meille ilmoitettiin että kaikki hevoset ovat karanneet ja niitä yritetään parhaillaan napata kiinni. Odoteltiin pikkaisen yli tunti ja lopulta meille saatiin hevoset napattua ja lähdimme oppaan johdolla kiertämään puistoa. En ole ratsastanut pitkään aikaan (ja sen kyllä huomasi), mutta onneksi hevoset olivat hyvin koulutettuja. Näytin kyllä varmaan perunasäkiltä kun laukkasimme ja ravasimme pieniä matkoja ja vielä tälläkin hetkellä takamus on melkoisen kipeä. (toivottavasti toimi edes selluliitti hierontana :D) Ratsastettiin mm. seeprojen, gudujen, gnuiden ja antilooppien keskellä ja nähtiin joen varressa pesäänsä vartioiva krokotiili. Eläimet päästivät hevoset todella lähellä ja opas sanoikin, että ratsastaen pääsee kaikkein lähimmäksi villieläimiä. Onneksi Mlilwanessa ei ole leijonia yms. petoeläimiä, muuten olisi saattanut jäädä minun kohdaltani ratsastukset ratsastamatta.

Käytiin Gesan enon luona vaihtamassa vaatteet ja syömässä ja sitten lähdettiinkin heti combilla kohti House on Fire yökerhoa. Gesan seuraava vapaaehtoistyöpaikka Swazimaan homeopaattinen projekti HIV:iä vastaan järjesti siellä hyväntekeväisyys muotinäytöksen ja huutokaupan. Taas näki kyllä erilaisen puolen Swazimaasta, kun paikalla oli lähinnä keski-ikäisiä eurooppalaisia ja amerikkalaisia, jotka huusivat itselleen paikallisten tekemiä käsitöitä. Gesan eno haki meidät tapahtuman jälkeen, kun täällä ei tosiaan julkinenliikenne kulje pimeällä.

Tänään palattiin Vusumnotfoon ja viimeinen viikko täällä alkaa huomenna. Sen jälkeen on luvassa Kapkaupungin matka ja muutaman päivän vierailu Johannesburgissa ennen kotiin paluuta. Hauskaa ensimmäistä adventtia kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti