torstai 27. lokakuuta 2011

Keskiviikko 26.10.2011 Vierailuita ja ukkosta


Eilen oli oikein toiminnallinen päivä. Ensinnäkin meidän pre-school:iin tuli observoija katsomaan kuinka hyvin ”learning standard” (opetussuunnitelma) toteutuu pre-schoolissa. Tarkkailija oli yksi amerikkalainen vapaaehtoinen, joka on tällä hetkellä asuu täällä Vusumnotfossa kanssamme viikon verran ja kiertelee eri pre-school:eja antamassa neuvoja opetussuunnitelman noudattamiseksi. Tähän väliin on varmaan hyvä mainita, että minä ja Gesa emme ole oikein pitäneet opetussuunnitelmasta, joka sitoo valtavasti paikallisten opettajien opetusta. Lisäksi eri-ikäiset lapset samassa ryhmässä ja suuret ryhmäkoot vaikeuttavat suunnitelman käytäntöön panemista. Lyhyesti sanottuna opetussuunnitelmaan on tungettu liikaa asiaa opetettavaksi liian lyhyessä ajassa ja aivan liian aikaisin. Minun mielestäni tällä hetkellä olisi tärkeintä opettaa lapsille hyvät käytöstavat, hieman kädentaitoja ja ryhmässä toimimista. Ilman näiden perustaitojen osaamista on todella vaikeaa yrittää opettaa lapsille mitään muuta.

Pre-school:in lapset eivät todellakaan esittäneet parasta käytöstään observoijalle vaan antoivat tulla ihan täydeltä laidalta tappeluita, melua ja elämää. (tämä viikko ei tosiaan ole taas vaihteeksi ollut helpoin lapsille) Ainakaan observoija ei saanut heistä väärää kuvaa :D

Töiden jälkeen käveltiin sitten paikallisen opettajan kanssa tämän kotiin katsomaan hänen sairasta anoppiaan. Täytyy kyllä sanoa, että olen kiitollinen diakonia harjoittelulle siitä että olen aikaisemminkin vieraillut minulle tuntemattomien sairaiden ihmisten kotona. Eipä se tilanne kuitenkaan kaikista luonnollisimmalle tuntunut. Pieni talo täynnä perheen jäseniä ja he kantavat anopin sohvalle istumaan meidän kanssa. Vanhus ei osaa sanaakaan englantia, joten ainoa kommunikointi on kättely ja silmiin katsominen. Toivottavasti vierailumme toi jotain iloa vanhuksen, opettajan ja hänen muiden sukulaisten elämään, koska emme me paljoa osanneet sanoa tai tehdä, mutta Kathy sanoi meille että perheelle tärkeintä oli että osoitimme kunnioituksemme vierailemalla.

Toivottavasti huomenna lapset ovat hieman rauhoittuneet ja myrskyt laantuneet. Pari edellistä päivää oli kamalan hiostavia ja kuumia ja tällä hetkellä taas myrskyää (sähköt päällä, sähköt pois, sähköt päällä, sähköt pois…).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti