maanantai 10. lokakuuta 2011

Keskiviikko 5.10.2011 Rahakukkaroita maitotölkeistä


Päivät pre-schoolissa ovat todella erilaisia. Eilen tuntui, että lapset käyttäytyvät kuin enkelit (no ehkä hieman liioiteltuna) ja tänään oli taas vaihteeksi päällä täysi kaaos ja meille kädet täynnä töitä. Olimme askarrelleet lapsille vanhoista vessapaperirullista ja pahvilaatikoista osia kissoja varten joita lapset sitten värittivät ja kokosivat. He selvästi nauttivat askartelusta, mutta oman vuoron odottaminen on todella hankalaa miltei kaikille. Koska liimoja oli vain yksi, piti jokaisen lapsen odottaa, että tulimme liimaamaan hänen kissansa kokoon. No tällähän välillä ehti syntyä noin miljoona kaksisataatuhatta tappelua. Saimme siis selvitellä riitoja koko päivän ja siirtää miltei jokaisen lapsen nimen talvitauluun.

Lapset eivät kunnioita meitä yhtään niin paljon kuin he kunnioittavat muutamaa koulun työntekijää mm. ”keittäjää” ja päivähoidon ohjaajaa. Ongelma on siinä, että näitä lapset kunnioittavat pelon sekaisin tuntein, koska he lyövät lapsia jos he käyttäytyvät huonosti. Olemme sanoneet että me emme halua että lapsia lyödään, mutta tänäänkin he ottivat yhden lapsen jäähylle toiseen huoneeseen ja olen miltei varma että he ainakin läimäisivät lasta siellä salassa meiltä. Lapset ovat tajunneet että me emme heitä lyö joten he käyttäytyvät seurassamme usein huonommin, kun time-out ei heitä pahemmin liikauta. Pitkällä tähtäimellä olen kuitenkin varma että meidän taktiikkamme toimii paremmin, jos vain kukaan muukaan ei pääsisi lyömään lapsia (valitettavasti ruumiillinen kuritus on hyväksyttävää kotona ja suurimmassa osassa luokissa).

Nyt olemme harrastaneet taas tavallisia iltapuhteitamme eli keittäneet juomavettä ja tehneet ruokaa.Lisäksi askartelimme tyhjistä maitotölkeistä kukkaroita. Varokaa vaan kaikki! Kun saavun Suomeen kerään intohimoisesti roskia ja askartelen niistä tavaraa kaikki illat :D

PS:  Löysin kaupasta soijarouhetta, joka on pelastus papujen ja riisien väliin :D Tosin se on hieman turhan mausteista makuuni, koska maustamatonta ei Piggs Peakin kauppojen valikoimista löytynyt. Täytyy taas joku päivä tehdä ostosreissu sinne niin ruokavarastot täydentyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti