maanantai 17. lokakuuta 2011

Maanantai 10.10.2011 Seudun punaisimmat ihmiset


Tosiaan, enää minä ja Gesa ei olla seudun valkoisimman ihmiset vaan meillä on menossa pieni kilpailu siitä kumpi on seudun punaisin ihminen. Tällä hetkellä tuntuu, että minä johdan sillä Petteri Punakuono ja amerikkalainen punaniska geeni yhdistyvät minusssa :D Oltiin siis sunnuntaina vaelluksella vuoristossa. Maisemat olivat aivan mahtavat ja aurinko porotti täydeltä taivaalta, joten onnistuin palamaan aurinkorasvankin kanssa. Jos joku suunnittelee matkaa Swazimaahan, suosittelen kyllä ehdottomasti vaelluksille osallistumista, vuorten laelta voi nähdä kauas Etelä-Afrikkaan saakka.

Tänään ollaan sitten palattu taas pre-school rutiiniin. Varsinainen opettajakin palasi, mutta ikävä kyllä hänen sukulaisensa vointi ei ole yhtään parantunut. Vakavasta sairaudesta huolimatta häntä ei silti huolita sairaalaan, joten sukulaisten on huolehdittava hänestä parhaalla mahdollisella tavalla. Sukulaisen sairaus näkyy ikävästi yleensä niin pirteän opettajan elämässä, kun huoli varjostaa häntä koko ajan. Toivottavasti tilanne muuttuisi pian tai sukulainen otettaisiin sairaalaan.

Töiden jälkeen mentiin Piggs Peakin ostamaan ruokatarvikkeita ja tulitikkuja (mutta niitähän ei tietenkään löytynyt mistään kaupasta, toivottavasti täydentäisivät varastojaan kuukauden sisällä). Piggs Peakissa on alkanut mainoskampanja moniavioisuutta vastaan ja kaduilla näkyy mainoksia siitä kuinka hyvä on elää yhden kumppanin kanssa. Moniavioisuus on täällä edelleen yllättävän yleistä (no onhan kuninkaallakin 14 vaimoa) ja kampanjoilla yritetään valistaa ihmisiä yksiavioisuuden eduista (pääsääntöisesti ehkäistä HIV:iä).

Kuningas on täällä kyllä suuri menoerä vaimoineen. Gesan eno kertoi meille että vastikään maahan rakennettiin toinen pieni lentokenttä, kuninkaan palatsin viereen, koska kuningas ”tarvitsi” lähi lentokentän (ihan kuin tässä pikku maassa kaikki ei olisi lähellä). Lisäksi jokaiselle kuninkaan vaimoista on rakennettava oma palatsi ja palatseihin johtava tie oli välttämättä päällystettävä asvaltilla ja valaistava. Samaan aikaan valtiolla ei kuitenkaan ole varaa tukea kouluja tai maksaa hoitajien palkkoja. Lisäksi meille selvisi miksi esimerkiksi suomalaiset kännykkä liittymät ei toimi täällä ja internet on melkoisen huono aika ajoin. Swazimaassa saa nimittäin toimia vain yksi puhelinoperaattori yhtiö, koska kuningas omistaa siitä niin paljon osakkeita eikä halua avata markkinoita kilpailulle. Reilu järjestely vai mitä? Toivottavasti kunkku ei ole opetellut suomea tai saattaa olla että minulle ei koskaan myönnetä oleskelulupaa maassa (eihän nyt valtionjohdon avoin arvostelu ole sallittua) :D

Täytyy varmaan ostaa matkamuistoksi kuninkaan muotokuvalla varustettu huivi tai taulu niin voin sitten jatkossakin muistella häntä lämmöllä :) Nyt on aika mennä nukkumaan, jotta pääsen huomenna taas virkeänä töihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti